In English

Tryck för förstoring

Den första  Cavalier King Charles Spanieln  kom in i mitt liv 1977, det året jag själv skulle fylla 7 år. Det var en liten tricolour tik som hette Kavaljeros Sissie. En dröm för en liten flicka som tidigare kommit hem med diverse djur i hopp om ett eget. Hon blev min följeslagare i många år. Dessutom följde jag redan då med stort intresse rasen. Den första Cavalier boken var Birgitta Östergrens bok från 1978 som fortfarande står i bokhyllan och denna har genom åren fått sällskap av ytterligare Cavalierböcker.

Min man Peter och jag köpte vår första gemensamma Cavalier King Charles Spaniel år 2000. Efterhand så har denna underbara rubytik följts av flera helfärgade cavalierer.  Två år senare, 2002, besökte vi för första gången Campanard`s kennel och fick träffa deras underbara hundar, Campanard´s  Ginnie, Campanard´s Purple Rose och många fler. År 2007 slog en dröm in när vi fick köpa en tik efter  Campanard`s Magic Rose.

Detta är vår Dream Rose…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tryck för förstoring

Vi registrerade vårt kennelnamn Amberton`s år 2003. Eftersom rasen härstammar från England ville vi att namnet skulle vara på engelska och bärnstenens färg tycker vi passar bra ihop med våra Cavalierer.

Vi har idag en liten uppfödning av helfärgade cavalierer i hemmiljö där vårt mål är att få fram friska hundar med bra temperament. Vi följer Cavaliersällskapets avelsrekommendationer och avlar endast på hundar med ua på hjärta, ögon och patella.

Vi bor med våra hundar och 2 barn i Kristianstad som ligger i södra Sverige.

Annika & Peter Renberg